Hotell & Spa

 

Du hittar Nösund Havshotell några meter från havet - på södra Orust, mitt i Bohuslän. Redan i början av förra seklet var Nösund en semesterort för Sveriges societet, som ägnade sig åt varma tångbad och pensionatsliv. Idag har vi återupprättat Nösunds gamla traditioner och kan erbjuda mat och boende i en genuin skärgårdsidyll.

Vårt boende finns i Sjöbodarna, Strandgården, Flygeln.

Vi har plats för 62 boende, restaurangen tar 220 sittande gäster samt så har vi 8 konferenslokaler i olika storlekar, med plats från 1-110 personer.

Det gamla pensionatet har fått uppleva en omvälvande tid, vi har byggt om och kompletterat med orangeri och sjöbodar. I stillheten ute hos oss hittar du rum med rymliga terrasser där du kan vila ögonen mot vågorna. På bokningssidorna hittar du flera erbjudanden om helgpaket till bra priser - i synnerhet till dig som har GP Läsvärdet eller TTELA.

Vårt Havsbadspa

Ljus, värme, vatten och stillhet är de viktigaste elementen i vår anläggning. Vi har byggt den mellan klipporna och ut i vattnet, där himmel och hav reflekterar ljuset. 

I sol- och ljusterapin läker du kropp och själ. Ej att förväxla med solarium, som bara har UV-A och UV-B, vi har hela solspektrat och med UV filter. Se frågor och svar om sol- och ljusterapin nedan. Utsträckt i solstolen gör ljusterapin dig avslappnad, avstressad och därefter piggare och gladare. Blodcirkulationen ökar och värmen är välgörande för leder och muskler. Sol, temperatur, vind och ljud är hämtade från en högsommardag i Bohuslän. Blir man brun? 1 timma i solavdelningen motsvarar 20 minuters högsommarsol.   

Nösund har en tradition av hälsa och välmående. Att bada heta saltbad var en njutning man kunde erhålla på Nösund redan när förra seklet var ungt . I slutet av femtiotalet lades de koleldade saltbaden ner och vi är glada att vi nu fått möjlighet att väcka liv i en sådan gammal kurbehandling. Havsbastun är byggd kring en stålkonstruktion, där de hängande lavarna exponeras genom den helglasade entrén. Höjd och panoramautsikt lägger havet vid bastugästernas fötter.   

Sommartid, och för de modiga även under vinterhalvåret, kan man nedstiga i salthavet och blir det kyligt går det bra att få upp värmen i de heta saltbaden. 1901 skrev en badläkare: Stå bredbent mot vågorna och gör ett litet hopp när vågen rullar in. Badtiden reglerade han också: Första dagen en våg, andra dagen två och så vidare. Vill du ägna dig åt solbad utomhus kan du njuta på vår solterass. Ett steg västerut och du har ett naturligt tempererat havsbad, ett steg österut: Uppvärmda pooler.  Efter sol och bad är det skönt att blicka ut över havet och meditera till vågornas dyningar. Det gör du i relaxen mellan panoramabastun och poolrum eller i tornrummet en trappa upp.